RIDSKOLAN MUNKA-LJUNGBY med små grupper ca 3-4

 www.munkaljungbyridcenter.se     070-5526300 ahovslageri.se@gmail.com

TOURIST-RIDING CALL or TEXT/ SMS +46705526300

RIDINGCAMP/ RIDLÄGER : scrolla nyhetsraden eller facebook 

 

Välkommen till ridskolan i Munka-Ljungby. Vi har ridning och teori-pyssel -lär dej ta hand om en ponny. Verksamheten  sker utomhus i naturskön miljö och mycket små grupper, 5 min från Munka-Ljungby samhälle med bil.

Se film från ridskolan på www.youtube.se https://www.youtube.com/watch?v=yc3c0PQnfoM Vi har snälla ponnyer från shetland och upp till D-ponny.

Inga förkunskaper krävs.

Barn från 3 år och upp till små vuxna är välkomna. Viktgräns uppåt är max 65 kg- då vi endast har  ponnyer. Vi har även privatlektioner för vuxna som kan rida d-ponny. Eller för ungdom/vuxna som vill testa lite enklare/ billigare lektion: tisdagskvällar enligt nedan -häng på våra lite enklare 30 minuterspass. Aldrig mer än max 4-5 ryttare per lektion.

Lektionerna hålls i samverkan med förälder om det gäller barn– dvs det ingår att du som förälder går med bredvid ditt barn på ponnyn. Hästarna är mycket små/snälla, vilket funkar även om du som förälder saknar hästvana. Bra ”djurträning” och kvalitetstid med barnen även för ovana föräldrar. TYVÄRR KAN VI BARA TA EMOT ER SOM KAN HJÄLPA ERT BARN MED ATT LEDA PONNYN om barnet inte kan rida själv.

VÅR AMBITION: Är att ditt barn inte bara ska rida- utan lära dej hantera ponny ihop med målsman. Fokus på god kontakt med ponnyn, och att vara utomhus i naturen.

PRISLISTA- VÄLJ PÅ:

ATT BETALA PER GÅNG      – alt 10 GGR I RAD

     – eller

PRIVATLEKTIONER på egen tid/dag, :

Det ingår  hästpyssel/ skötsel,  före eller efter lektionerna. Möjligen kan man få vänta lite om det ev är tre grupper och du rider i mittgrupp.

RIDSKOLEGRUPPER BOKA 10 VECKOR I RAD= 150kr x 10= 1500 kr betalas senast gång 1 av 10 bokade veckor på rad. BOKA SEDAN EN NY PERIOD PÅ 10 GÅNGER- om ni vill fortsätta. Obs att missad gång inte flyttas fram eller betalas igen, då detta är vårt billigaste alternativ. Du kan dock alltid ordna en egen ersättare (som godtar våra villkor,och kan rida samma ponnystorek). Du kan även dela en 10-ggr period mellan tex två syskon.

Du betalar gång 1- och bokar då för kommande veckor 1-10. Betalning kontant på plats eller väljer du BG 5955-9542 ska det betalas senast fyra bankdagar före gång 1. Visa mobilfoto på inbetalningen. INGEN FAKTURERING I EFTERHAND vid ridning. Ange RIDNING/startvecka+ryttarnamn+adress vid betalning.

BETALA PER GÅNG/vanliga lektioner tis em/kväll- utan att boka upp dej vidare: går också bra men lite dyrare= 200kr för en gång (gäller vanlig lektion 30min, ej helgkurs,privatlektion eller mer avancerad terrängträning )- ring/ smsa och önska datum, betala vid ankomst, alt senast fyra bankdagar före på BG, ta mobilfoto på inbetalning som är bindande bokning.

PRIVATLEKTION= BOKA HELT EGEN

TID/DAG- ENSAM

ELLER DITT KOMPISGÄNG/ ÄVEN FÖR VUXNA OCH

TURISTER:

Boka tid/veckodag som passar just er. Full fokus på bara dej/er.  Kan bokas året om. Även mindre vuxna kan boka lektion – ridning maxvikt 65kg då vi endast har ponnyer. PRIS PRIVATLEKTIONER- DIN EGEN ÖNSKADE  DAG/TID: 1 ryttare= 350kr, 2 ryttare 250kr, 3-4 ryttare= 200kr per person. Ridtid ca 30 min för barn+ pysseltid. Vuxna rider ca 40 min om vi är 1-2, längre om vid fler ryttare. Tisdagskvällar är alltså billigare, pga att det är vår inplanerade ordinarie dag.

BOKA HELDAG/HALVDAG- PRIVAT/ TURISTER VÄLKOMNA: med tex barnridning, hästpyssel,  naturkurs mm efter egna önskemål- prisinfo vid kontakt. Vi finns nära Båstad, golfbana, bad, Margretetorps Gästis mm.

BARNKALAS med ridning vid förfrågan.

RIDSKOLAN BETALNINGSYSTEM:

Avbokning om du väljer billigare 10-ggr betalning:

-VI HAR INGET SYSTEM MED IGENRIDNING VID AVBOKNING. VÄLJER DU 10-GGR BETALNING SÅ GÄLLR DET FÖLJANDE 10 VECKOR- FLYTTAS INTE FRAM VID AVBOKNING.

-Du kan alltid ORDNA EGEN ERSÄTTARE vid avbokning. (Ersättare som godtar våra villkor ang. försäkring, kan rida samma ponnystorlek osv).

TIDER: gäller vår/sommar/höst (PRIVATLEKTIONER KAN DU ALLTID BOKA PÅ EGEN TID /DAG- själv eller kompisgäng).

TISDAGAR: vanlig ordinarie barn-ridning

17.00-17.30

17.30-18.00  

18.00-18.30 mest populära tiden, brukar bli full snabbt.

18.30-19.00

Vi startar upp med detta, och fyller på om intresse finns.

HELGKURSER ÅRET RUNT  EFTER ÖNSKEMÅL:

HELGKURSER bokas per gång- är ni fyra kompisar- boka er egen kurs! Betalas i förskott, betalas inte igen vid avbokning, men du kan ordna en ersättare till din plats.

DAGRIDLÄGER PÅ SKOLLOV- ridning+teori+hästpyssel.

Lägg till munkaljungbyridcenter.se på Facebook så kommer våra dagläget där+ på hemsidan. Om du skickar din mejl så gör vi även lite utskick där.

 

 

HJÄLM OCH VÄST All ridning sker med hjälm och väst. Vi rekommenderar att ni har egen hjälm/väst som passar ert barn. Du är som målsman ansvarig för detta.  Det finns hjälmar och västar att låna, men vi kan inte garantera passform osv till 100%. Det är på målsmans ansvar om man väljer att låna en hjälm eller väst. Endast skor med klack, ej gymnastiksko. Vi har givetvis säkra stigbyglar med kåpa på alla sadlar.

Vid dåligt väder rider vi ändå. Skulle det ev bli EXTREMT DÅLIGT VÄDER kan en av gångerna på 10-veckorsbokning bli teori.  Meningen är att ni på sikt ska kunna klara av att kanske köpa egen ponny. Umgänget med ponnyn är lika viktigt som ridningen.

UTBILDAD RIDINSTRUKTÖR.  Strömsholmsutbildad ridinstruktör, hopp/galopp-tränare, hovslagare mm -vill du veta mer om vår bakgrund/företaget: klicka OM OSS på startsidan. Jag håller nästan alla lektioner själv- bara i undantagsfall om jag är bortrest blir det vikarie.

FÖRSÄKRING: VI KAN BARA TA EMOT ELEVER+PUBLIK/ MEDFÖLJARE MED EGEN OLYCKSFALLSFÖRSÄKRING. Därför får målsman skriva under på att alla barn man har med sej+du som förälder har egen olycksfallsförsäkring (dvs även syskon, släkt, kompisar – som ev följer med er). VI KAN TYVÄRR INTE TA EMOT DEJ SOM ÄR OFÖRSÄKRAD PÅ ANLÄGGNINGEN. Men du behöver inte heller betala någon medlemsavgift, som de flesta andra klubbar kräver. Företaget har ansvarsförsäkring.

INTRESSEANMÄLAN: mejla eller ring/ sms: 070-5526300  ahovslageri.se@gmail.com. Glöm inte lämna ditt tele, mejl.  Vi finns även på Facebook. Sena av/ på-bokningar önskas på SMS då internet inte fungerar på min tele.

Med din anmälan har du godtagit våra regler.

Första gången: SKRIV UT VÄGBESKRIVNING -GPS KAN VISA FEL. 

Vägbeskrivning på denna hemsida- klicka HITTA HIT.

Vid brunnen på gården hittar du en grön tunna med lånehjälmar/västar (på eget ansvar gällande passform mm).

Om du inte ser oss- gena uppåt mot högsta kullen med ett publikhus med grästak- vi rider kanske på terrängbanan eller i skogen. Välj öppna ingångar genom hagar- så vet du säkert att det inte går lösa hästar där ni går in!

10646616_10152445780087725_2540246744357968561_nridsklovahäckDSC_0130

Krösa-Maja  80cm kollar in terrängbanan.

Ryttare med ambitioner: FRÅGA EFTER EN TRÄNINGSGRUPP /KURSDAG /PAY AND JUMP på ridskolehäst! Det går även att hyra ridskolehäst och delta i mer avancerad träning ihop med privatägda hästar. Vi har även ett samarbete med Svensk Galopp och den som är ambitiös har möjlighet att lära sej både jockeysits för ponnygalopp och hoppning på vår fina hopp/terrängbana. Jag är både hopp- och galopptränare.  Jockey eller arbetsryttare inom galopp är yrken med goda utsikter till jobb i hela världen. Bästa träning är att börja med sistträning i långsamt tempo som liten.

shettisar grusträntäbyDSC_0142torfgretaupphoppmunkaljungbyridcenter.se RIDSKOLAN

VÅRA HÄSTAR: Är ponnyer som går på vårt stora skogsbete 4 hektar med lösdrift.

– KRÖSA-MAJA, minishettis ca 80 cm, skäcksto, pigg, snäll, rutinerad ridskoleponny.

– TINA TURNER, minishettis, ca 80 cm, fuxsto, minst i gänget, pigg, snäll, charmtroll.

– LILLA GRETA, korsning shettis/russ/welsh, fuxsto, ca 110 cm, välskolad ponny med rutin. Tävlat i ponnygalopp,hoppning, dressyr.

-DALMASEN, korsning 135 cm är kraftigare byggd och tar även vuxna lite mindre vuxna, skäck

-VALLE, D-ponny som tävlat dressyr. Korsningsponny, skäck. Kan ridas av både barn och vuxna upp till 65 kg.

 

majavintersnömuleIMG_20160605_182454Krösa-Maja med kompisar på sitt stora skogsbete. På vintern bor Krösa-Maja och Tina Turner på vår fina lösdrift.

VÅR ANLÄGGNING: Ponnyerna bor på ett stort härligt skogsbete med ligghall. Vi har en teorisal, publikhus vid terrängbanan (tak, fikabord, leksaker för småsyskon) och en belyst sandridbana för lektioner. På stora hopp/ terrängbanan finns alla typer av hinder. Mysiga skogsstigar för uteritt har vi inhägnat och säkert i hästarnas stora hage ca 4 hektar. Om föräldrarna har stövlar- kan man få testa våra fina vattenhinder!

11406134_10153034391012725_4369868819597325534_otorfvinterbana

 

Företaget har F-skatt och ansvarsförsäkring. Vi har även tillstånd och godkännande från Länsstyrelsen.

Vi har noll-tolerans mot mobbning och anläggningen är rökfri. Vi har ofta lite blandade deltagare- gällande ålder osv. Det fungerar jättebra eftersom vi har små grupper.

Se film från ridskolan på www.youtube.se https://www.youtube.com/watch?v=yc3c0PQnfoM

Anna-Maria Andersson  070-5526300     ahovslageri.se@gmail.com  Lägg gärna till mej eller munkaljungbyridcenter.se på Facebook

 

 

 

Leave a reply