GRÖNT KORT KURS -här hittar du datum- öppen för alla

GRÖNT KORT KURS öppen för alla klubbar : 28/4+11/5 Ängelholm 

Fysisk kurs på plats  på Munka Ljungby Ridcenter utanför Ängelholm.

 Tid: 09.30-13.00 samtliga dagar, sista kursdag tillkommer teoriprovstid.

Kursavgift 1100 Det inkluderar kurs och distriktets registreringsavgift (SISUs webbportal betalas separat till dem).

Begränsat antal platser – därför är anmälan är bindande med förhandsbetalning för att ha plats. Deltagare måste fylla lägst 13 år under år 2023, annars är det målsman som går kurs.

Kursen är öppen för alla, är du redan aktiv på högre nivå med mkt förkunskaper får du gärna anmäla- men får acceptera att nivån är basic (och även allmän hästkunskap ingår) – eftersom denna kurs är öppen även för orutinerade/ nya i sporten. Obs att kursen är omfattande, tar tid och tonåringar ofta behöver lite stöttning av målsman med hemläxor mm.

SÅ HÄR ANMÄLER DU: 

ANMÄLAN ÄR BINDANDE: Du kontaktar mej om kollar om plats finns, på 070-55 26 300, ahovslageri.se@gmail.com.  

SISUs webbportal betalas separat till dem. (Pga mindre lokal, finns tyvärr endast plats för deltagare, för er som kanske behöver tänka på barnvakt osv). Blir du sjuk, kan missade lektioner tas nästa kurstillfälle, vilket dock kan dröja några månader. Privatlektioner debiteras extra.

 • Tävlar du för skånsk klubb kommer faktura.
 • Tävlar du för annat distrikt (kolla först upp om det är ok för ditt distrikt). Halland+ Småland behöver inte kollas.
 • Tillhör du annat distrikt än skåne-betala inte in kursavgift- du får ev en faktura på annan summa, eftersom vissa distrikt har andra rutiner med reg avgift.

SISUs webbportal, har egen support samt betalas separat till dem (googla sisu idrottsböcker+ ridsport+ grönt kort).

Vid frågor smsa med ditt tele så ringer jag upp 070-5526300  

Anmäl dej med namn+ mejladress+tele+ fakturaadress (fysisk adress) + distrikt + klubb + fullt personnr  samt antal deltagare och deltagares namn.

Om du anmäler din ungdom- klargör vem som går kurs (och vem som ev bara mejlar/anmäler sitt barn utan att själv anmäla sej till  kurs) Anmäl på ahovslageri.se@gmail.com, sms 070-5526300 alt fb. Får du inget svar efter anmälan- hör av dej. Om ditt barn redan ligger under målsmans TDB som mina ryttare – skaffa EJ ett ytterligare TDB konto till kursdeltagande barn.

Grönt kort kursen är uppbyggd i flera delar

 • En del som du gör på webben (via SISU idrottsböcker, betalas separat till dem), ska vara klar före kursstart.
 • En fysisk del med tre kurskvällar hos mej.

Hemläxor ingår.

DESSUTOM:

 • Praktik med din  godkända/ utbildade hemmatränare, intyg ska skickas in (scrolla längst ner). Läs intyget noga så ser du vad som gäller.

Gå in på SISU Idrottsböcker, klicka för att beställa din webbdel, därefter kommer en länk via mail som ger dig behörighet till webbplatsen Grönt kort.

Denna webbdel skall du vara klar med senast fem dagar innan träff med kursledare. Betalas separat till SISU, som även har egen support om ngt krånglar.

Innan anmälan fundera på om du har tid att  delta/slutföra alla moment under kursens gång.  Gå med i en klubb, senast under kursen om du inte redan är det. Klubben måste vara ansluten till Svenska Ridsportförbundet. Du behöver alltså ha tid för tre kvällar+SISUs webbkurs och praktiska prov hos  egen  godkänd hemmatränare/ridlärare som kan godkänna dej för ridintyg (barnets ridkunskaper om du går kurs för att företräda ditt barn) + praktik (visa häst vid hand mm,  lika för alla- även den som är rutinerad). Du behöver planera för att hinna hemläxa, instuderingsfrågor och insändningsuppgift under perioden. (Håller öppet för att ngt datum kan flyttas vid sjukdom ed). Allt ovan måste du alltså hinna med innan kursens sista dag. Du måste alltså kunna avsätta tid även för praktik på hemmaplan med din tränare samt ett uppridningstillfälle om du inte redan tränar regelbundet för godkänd instruktör och denne kan intyga att du redan uppfyllt kraven. Jag skickar ut infomejl två dagar före kursstart.

PRAKTISKA INTYG kommer i mejlet, finns i miniformat längst ner här, finns även med bättre fungerande länk även på www.ridsport.se På intyget står exakt vad som krävs av dej+ kompetenskrav för ridläraren- (A-C tränare eller förbundsutbildad ridlärare). VISA  BILAGAN FÖR DIN RIDLÄRARE- och fråga om denne är godkänd för att skriva på. PRAKTIKEN SKA UTFÖRAS med din hemmatränare – inte bara skriva på att du kan lasta en snäll häst – utan visa upp ditt säkerhetstänk- tex om du som tävlingsryttare ska instruera en ung/ okunnig hästskötare/medhjälpare vid lastning.

Du gör praktiken med din tränare- ej genom att filma eller skicka in tävlingsresultat. Själva intyget kan du dock mobilfota, eller scanna till mej.

Saknar du godkänd tränare? Börja söka via din klubb eller närliggande klubbar i god tid.  Vill du boka träning hemma hos mej för rid/praktikintyg (skolponnyer finns tom 65 kg) kan praktiska övningar göras samtidigt. Jag finns i Ängelholm, och har ridmöjligheter så länge det inte fryser ute, då vi har hopp/ terrängbana, utebana men inte ridhus. Bokas separat utanför kursen.

Infomejl/ kursinfo kommer 2 dagar före startdatum.

Kursavgift 950 kr kr.  Inloggning till SISU-webbportal tillkommer, se länk. SISU ska vara gjord före kursstart och det registreras.

Endast kurs, för att lära mer (utan att ta kort) 300kr.

VIDAREBEFORDRA  ALL INFO TILL DIN UNGDOM I GOD TID.

SISUs webbportal betalas separat till dem på deras hemsida, de har en egen support vid teknikproblem (googla SISU +idrottsböcker+ grönt kort RIDSPORT).

TDB har en egen support vid teknikproblem (googla TDB+ridsport)

Jag anordnar Gröntkort-utbildningar kontinuerligt, ca 4-5 per år  oftast på  MunkaLjungby Ridcenter men även på klubbar runt Ängelholm/ Helsingborg.  Vi är ibland på tex Hittarps RK . Utbildningarna hålls efter intresse – datum, arrangerande klubb/ plats  kommer upp på hemsidan, eller lägg till mej på Facebook (Anna-Maria Andersson eller munkaljungbyridcenter.se). Du anmäler dig direkt till mig antingen via  formuläret här intill eller på sms/telefon 070-55 26 300(ange din mejl). Är ni många från  samma klubb, kan vi tillsammans boka in  datum – ev. även hos Er. Det blir dock ofta en del avhopp i sista stund, därför måste ni i så fall vara ganska många- samt någon från er som har tid att samla ihop deltagare, fixa lokal, tar in bindande anm.avg  mm).

Bra att veta

Du behöver inte ha med dig häst till kursen. Det år man är 12 men fyller 13 får man tidigast ta eget kort- för yngre ryttare/kuskar är det förälder som tar kortet. Barnen tar sedan eget kort när de är tillräckligt gamla. Även om du har barn som är gamla nog att ta eget kort – är det bra att som förälder gå kursen. Du är ju som förälder till ej myndigt barn ansvarig för att ni följer regler för tex smittskydd, medicinering, doping osv. Här är lätt att göra missar – dopingprov tas även på lokal nivå. Tex kan många muggsalvor, koffein, kakao, no bitecream ge utslag på dopingprov.

Kostnad: Se kursinbjudan

Ha tillgång till papper/ penna.  Det ingår både praktiska prov och ett skriftligt prov. Om man  har läs/skrivsvårigheter kan detta givetvis göras muntligt (använd gärna specialdator ed på kursen om det underlättar). Efter godkänt prov samt inlämnat praktikintyg registreras ditt godkännande i TDB (Tävlings Data Basen). Då kan du lösa licens och börja tävla! Du får inte något fysiskt kort numera. Du måste vara medlem i klubb för att kunna få dina provresultat registrerade, samt ha gjort SISUs webbdel.
Du kan påbörja kursen utan medlemskap- men inte bli registrerad som godkänd. Dvs välj klubb och lös medlemskap så snart som möjligt. Vissa klubbar ger rabatt om det är i slutet av ett kalenderår, kolla upp med klubben.

Titta gärna  på detta före kurstart, och senast klart under kursens gång:

 • Registrera ett TDB-konto på www.ridsport.se (gratis). Glömmer du detta kan du ej genomföra licensansökan. Om du redan finns under MINA RYTTARE hos din förälder- SKAFFA DÅ INTE ETT EGET KONTO, personnr och mejladress kan bara föras in i databasen en gång- vid problem kontakta supporen på kontorstid.  Googla TDB+Ridsport.
 • Gör INSTUDERINGSFRÅGOR GRÖNT KORT på denna hemsidan.
 • Var gärna funktionär på en tävling, då lär du dej mycket.
 • Ordna påskrift för PRAKTISKA FÖRKUNSKAPER (ska intygas av godkänd ridlärare 1-3 alt godkänd tränare lägst C). Kan även göras hos mej, skolponnyer finns tom 65 kg. Jag mejlar intyg med infomejlet.
  Om du tar kort som ej ridande målsman avser ridkunskaperna på intyget  ditt barns ridkunskaper.
 • Besök www.ridsport.se och klicka TÄVLINGSREGLEMENTE (välj din gren+ GEMENSAMMA BESTÄMMELSER

www.munkaljungbyridcenter.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *