Plats: DIGITALT  med Teams  ÖPPEN FÖR ALLA medlemmar i klubb tillhörande skåne, småland, halland, blekinge (möjligen stockholm, om du själv checkar o får ok från distriktskontor stockholm).

Datum för digitala teamsträffar (reservation för att någon möjligen flyttas vid sjukdom ed), avsätt hela kvällen till detta. GÅNG 1: 9/11 kl 18.00   GÅNG 2: 16/11 kl 18.00 GÅNG 3: 23/11 kl 18.00  TEORIPROV fysiskt på plats hos mej för boende i norra skåne, södra halland/småland (ej digitalt vid sjukdom ed- du får då ny tid). 26/11 med ankomst mellan 16.00-18.00, och möjlighet att sitta kvar senare.  Boende långt bort kan göra prov digitalt, men kan gärna komma fysiskt om man kan.

Begränsat antal platser- därför är anmälan är bindande med förhandsbetalning för att ha plats. Läs därför infon nedan först. Kursen är öppen för alla, är du redan aktiv på högre nivå med mkt förkunskaper får du gärna anmäla- men får acceptera att nivån är basic (och även allmän hästkunskap ingår) – eftersom denna kurs är öppen även för orutinerade/ nya i sporten. Obs att kursen är omfattande, tar tid och tonåringar ofta behöver lite stöttning av målsman.

SÅ HÄR ANMÄLER DU: Eftersom tidigare kurser blivit fullbokade, anmälan har varit bindande, men vissa ändå hoppat av mitt i kursen gäller denna gången följande:

ANMÄLAN ÄR BINDANDE: Du kontaktar mej om kollar om plats finns, på 070-5526300, ahovslageri.se@gmail.com. Inom 10 dagar efter kontakt har du i skånedistriktet betalt in kursavgift 900 kr på BG 5955-9542 för att ha plats. (Halland, Blekinge, Småland, möjligen Sthlm får faktura istället, som man betalar inom 10 dagar).  Om du kollat att det finns plats, men inte betalar inom 10 dagar sätts du på köplats. Betalar du senare än inom 10 dagar, och inte kollat om din plats finns kvar-flyttas avgiften till nästa kurs (troligen januari). Vi återbetalar inte vid avhopp, men du kan låta annan familjemedlem ta över. Tyvärr detta betalsätt, pga deltagare som tagit upp plats utan att fullfölja. SISUs webbportal betalas separat till dem.

Vid frågor smsa med ditt tele så ringer jag upp 070-5526300  Anmäl dej med namn+ mejladress+tele+ fakturaadress (fysisk adress) + distrikt + klubb +personnr  samt antal deltagare och deltagares namn. Om du anmäler din ungdom- klargör vem som går kurs (och vem som ev bara mejlar/anmäler sitt barn utan att själv anmäla sej till  kurs) Anmäl på ahovslageri.se@gmail.com eller sms alt fb. Får du inget svar efter anmälan- hör av dej. Om ditt barn redan ligger under målsmans TDB som mina ryttare – skaffa EJ ett ytterligare TDB konto till kursdeltagande barn.

Grönt kort kursen är uppbyggd i flera delar
– En del som du gör på webben (via SISU idrottsböcker, betalas separat till dem).
– En digital/ teamslänk- del som du har tillsammans med mej. Hemläxor ingår. DESSUTOM:

-Praktik med din  godkända/ utbildade hemmatränare, intyg ska skickas in (scrolla längst ner). Läs intyget noga så ser du vad som gäller.

Gå in på SISU Idrottsböcker, klicka för att beställa din webbdel, därefter kommer en länk via mail som ger dig behörighet till webbplatsen Grönt kort.

Denna webbdel skall du vara klar med senast fem dagar innan träff med kursledare. Betalas separat till SISU, som även har egen support om ngt krånglar.

Innan anmälan fundera på om du har tid att  delta/slutföra alla moment under kursens gång.  Gå med i en klubb, senast under kursen om du inte redan är det. Klubben måste vara ansluten till Svenska Ridsportförbundet. Du behöver ha tid för tre digitala kvällsträffar+SISUs webbkurs samt teoriprov med mej och praktiska prov hos  egen  godkänd hemmatränare/ridlärare som kan godkänna dej för ridintyg (barnets ridkunskaper om du går kurs för att företräda ditt barn) + praktik (visa häst vid hand mm,  lika för alla- även den som är rutinerad). Du behöver planera för att hinna hemläxa, instuderingsfrågor och insändningsuppgift under perioden. (Håller öppet för att ngt datum kan flyttas vid sjukdom ed). Allt ovan måste du alltså hinna med innan kursens sista dag. Du måste alltså kunna avsätta tid även för praktik på hemmaplan med din tränare samt ett uppridningstillfälle om du inte redan tränar regelbundet för godkänd instruktör och denne kan intyga att du redan uppfyllt kraven. Jag skickar ut infomejl två dagar före kursstart. PRAKTISKA INTYG kommer i mejlet, finns i miniformat längst ner här, finns även med bättre fungerande länk även på www.ridsport.se På intyget står exakt vad som krävs av dej+ kompetenskrav för ridläraren.

 

Utöver detta ska du ha tid även för teoriprov efter sista teams-gången, info kommer.

 

Vid frågor smsa ditt tele vid frågor så ringer jag upp 070-5526300  Anmäl dej med namn+ mejladress+tele+ fakturaadress (fysisk adress) + distrikt/klubb +personnr  samt antal deltagare och deltagares namn. Om du anmäler din ungdom- klargör vem som går kurs (och vem som ev bara mejlar/anmäler sitt barn utan att själv anmäla sej till  kurs) Anmäl på ahovslageri.se@gmail.com eller sms alt fb. Får du inget svar efter anmälan- hör av dej.

Vi kör prel datumen/ tiderna angivna överst i inbjudan men håller öppet för att något ev skjuts framåt om ngt oförutsett händer (då jag är beroende av teknisk expertis). De PRAKTISKA PROVEN (tex häst vid hand, lastning med fokus på säkerhet osv)  gör du alltså under kursens gång på hemmaplan hos din egen tränare/ridlärare som dock måste uppfylla krav på A-C tränare eller förbundsutbildad ridlärare se intyget lägst ner- all info finns på intyget. Vi har dock lite genomgång om detta Teamsträff nr 1. Du gör praktiken med din tränare- ej genom att filma eller skicka in tävlingsresultat.

Du  deltar på denna kursen  via länk/ teams med mej+ hemmapraktik med egen tränare för just RID/PRAKTIKINTYG – du scannar/ fotograferar sen påskrivet intyg och skickar till mej.

Saknar du godkänd tränare? Börja söka via din klubb eller närliggande klubbar i god tid.  Vill du boka träning hemma hos mej för rid/praktikintyg (skolponnyer finns tom 65 kg) kan praktiska övningar göras samtidigt. Jag finns i Ängelholm, och har ridmöjligheter så länge det inte fryser ute, då vi har hopp/ terrängbana, utebana men inte ridhus. Bokas separat utanför kursen.

Infomejl/ kursinfo kommer  några dagar före start. Teamslänkar för hela kursen kommer kvällen före lektion 1.

Kursavgift 900 kr kr vilket inkluderar kurs (exklusive SISU) provtagning, numera även avgiften för registrering om du tillhör Skåne. (Halland, Småland, Blekinge kursavgift 800 kr+ 100 till ditt distrikt).  Inloggning till SISU-webbportal tillkommer, se länk. Denna ska vara gjord före kursstart och det registreras.

Endast kurs, för att lära mer (utan att ta kort) 300kr. Teams länk kommer  via mejl dagen före kursstart. VIDAREBEFORDRA TILL DIN UNGDOM I GOD TID.  (SISUs webbportal betalas separat till dem på deras hemsida). Vi kommer att arbeta via  plattformen Teams på de digitala träffarna som inte kräver några förberedelser mer än att ladda ner en App om du använder telefon. På dator behöver man bara klicka på en länk, på mobil behöver du en app. Om du använder Teams på ditt arbete bör ni dock inte använda er jobbdator, då krånglar det ofta.

 

 

 

Jag anordnar Gröntkort-utbildningar kontinuerligt, ca 4-5 per år  oftast på  MunkaLjungby Ridcenter men även på klubbar runt Ängelholm/ Helsingborg.  Vi är ofta på tex Hittarps RK . Utbildningarna hålls efter intresse – datum, arrangerande klubb/ plats  kommer upp på hemsidan, eller lägg till mej på Facebook (Anna-Maria Andersson eller munkaljungbyridcenter.se). Du anmäler dig direkt till mig antingen via  formuläret här intill eller på sms/telefon 070-55 26 300(ange din mejl). Är ni många från  samma klubb, kan vi tillsammans boka in  datum – ev. även hos Er. Det blir dock ofta en del avhopp i sista stund, därför måste ni i så fall vara ganska många- samt någon från er som har tid att samla ihop deltagare, fixa lokal, tar in bindande anm.avg  mm).

Bra att veta

Du behöver inte ha med dig häst till kursen. Det år man är 12 men fyller 13 får man tidigast ta eget kort- för yngre ryttare/kuskar är det förälder som tar kortet. Barnen tar sedan eget kort när de är tillräckligt gamla. Även om du har barn som är gamla nog att ta eget kort – är det bra att som förälder gå kursen. Du är ju som förälder till ej myndigt barn ansvarig för att ni följer regler för tex smittskydd, medicinering, doping osv. Här är lätt att göra missar – dopingprov tas även på lokal nivå. Tex kan många muggsalvor, koffein, kakao, no bitecream ge utslag på dopingprov.

Kostnad: Se kursinbjudan

Ha tillgång till papper/ penna.  Det ingår både praktiska prov och ett skriftligt prov. Om man  har läs/skrivsvårigheter kan detta givetvis göras muntligt (använd gärna specialdator ed på kursen om det underlättar). Efter godkänt prov samt inlämnat praktikintyg registreras ditt godkännande i TDB (Tävlings Data Basen). Då kan du lösa licens och börja tävla! Du får inte något fysiskt kort numera. Du måste vara medlem i klubb för att kunna få dina provresultat registrerade, samt ha gjort SISUs webbdel.
Du kan påbörja kursen utan medlemskap- men inte bli registrerad som godkänd. Dvs välj klubb och lös medlemskap så snart som möjligt. Vissa klubbar ger rabatt om det är i slutet av ett kalenderår, kolla upp med klubben.

Titta gärna  på detta före kurstart, och senast klart under kursens gång:

  • Registrera ett TDB-konto på www.ridsport.se (gratis). Glömmer du detta kan du ej genomföra licensansökan. Om du redan finns under MINA RYTTARE hos din förälder- SKAFFA DÅ INTE ETT EGET KONTO, personnr och mejladress kan bara föras in i databasen en gång- vid problem kontakta supporen på kontorstid.  Googla TDB+Ridsport.
  • Gör INSTUDERINGSFRÅGOR GRÖNT KORT på denna hemsidan.
  • Var gärna funktionär på en tävling, då lär du dej mycket.
  • Ordna påskrift för PRAKTISKA FÖRKUNSKAPER (ska intygas av godkänd ridlärare 1-3 alt godkänd tränare lägst C). Kan även göras hos mej, skolponnyer finns tom 65 kg. Jag mejlar intyg med infomejlet.
    Om du tar kort som ej ridande målsman avser ridkunskaperna på intyget  ditt barns ridkunskaper.
  • Besök www.ridsport.se och klicka TÄVLINGSREGLEMENTE (välj din gren+ GEMENSAMMA BESTÄMMELSER

www.munkaljungbyridcenter.se

 

 

Leave a reply