Plats: DIGITALT  live med Teams  ÖPPEN FÖR ALLA -dock behöver vi kolla av om det är ok med ditt distrikt- om du tillhör annat distrikt än Skåne. (Fått ok av Småland, Halland,  Blekinge).

Prel datum för teamsträffar 27/7 kl 18.00 + 1/8 kl 09.00 +10/8 kl 18.00, avsätt kvällen resp fm.

Begränsat antal platser- därför är anmälan är bindande om du fått en plats och tackat ja. Läs därför infon nedan först. Kursen är öppen för alla, är du redan aktiv på högre nivå med mkt förkunskaper får du gärna anmäla- men får acceptera att nivån är basic (och även allmän hästkunskap ingår), eftersom denna kurs är öppen även för orutinerade/ nya i sporten.

Grönt kort kursen är uppbyggd i två delar
– En del som du gör på webben (via SISU)
– En fysisk del som du har tillsammans med kursledare =DIGITALT UNDER CORONA via Teamslänk med mej.

Gå in på SISU Idrottsböcker, klicka för att beställa din webbdel, därefter kommer en länk via mail som ger dig behörighet till webbplatsen Grönt kort.
Denna webbdel skall du vara klar med senast fem dagar innan träff med kursledare.

Innan anmälan fundera på om du har tid att  delta/slutföra alla moment under kursens gång.  Gå med i en klubb, senast under kursen om du inte redan är det. Klubben måste vara ansluten till Svenska Ridsportförbundet. Du behöver ha tid för digitala kvällsträffar  kl 18.00  tre hela tisdagsskvällar  samt i god tid  kontakta en  egen godkänd tränare/ridlärare som kan godkänna dej för ridintyg (barnets ridkunskaper om du går kurs för att företräda ditt barn) + praktik (visa häst vid hand mm,  lika för alla- även den som är rutinerad). Du behöver planera för att hinna hemläxa, instuderingsfrågor och insändningsuppgift under perioden. (Håller öppet för att ngt datum kan flyttas vid sjukdom ed). Allt ovan måste du alltså hinna med innan kursens sista dag. Du måste alltså kunna avsätta tid även för praktik på hemmaplan med din tränare samt ett uppridningstillfälle om du inte redan tränar regelbundet för godkänd instruktör och denne kan intyga att du redan uppfyllt kraven. Jag skickar ut infomejl två dagar före kursstart. PRAKTISKA INTYG kommer i mejlet, finns i miniformat längst ner här, finns även med bättre fungerande länk även på www.ridsport.se

 

Utöver detta ska du ha tid även för teoriprov efter sista gången, info kommer.

 

Vid frågor smsa ditt tele vid frågor så ringer jag upp 070-5526300  Anmäl dej med namn+ mejladress+tele+ fakturaadress (fysisk adress) + distrikt/klubb +personnr  samt antal deltagare och deltagares namn. Om du anmäler din ungdom- klargör vem som går kurs (och vem som ev bara mejlar/anmäler sitt barn utan att själv anmäla sej till  kurs) Anmäl på ahovslageri.se@gmail.com eller sms alt fb. Får du inget svar efter anmälan- hör av dej.

Vi kör tre tisdagskvällar med startdatum  ovan kl 18.00  men håller öppet för att något ev skjuts framåt om ngt oförutsett händer (då jag är beroende av teknisk expertis). Även genomgång inför PRAKTIKA PROV (tex häst vid hand, lastning med fokus på säkerhet osv)  via länk. (Du erbjuds sen kontakta mej och delta fysiskt också om så önskas på kurs i framtiden när coronarestriktioner släppt- frivilligt- den som vill kontaktar mej)  Du  deltar på denna kursen  via länk+ sedan ta intyg på tex häst vid hand, lastning, visitation via din tränare/ridlärare – du scannar/ fotograferar sen påskrivet intyg och skickar till mej.  Vill du boka träning hemma hos mej för rid/praktikintyg (skolponnyer finns tom 65 kg) kan praktiska övningar göras samtidigt. Jag finns i Ängelholm, och har ridmöjligheter så länge det inte fryser ute, då vi har hopp/ terrängbana, utebana men inte ridhus.

Infomejl/ kursinfo kommer  några dagar före start. Teamslänkar för hela kursen kommer kvällen före lektion 1.

Kursavgift 900 kr kr vilket inkluderar kurs, provtagning, numera även avgiften för registrering om du tillhör Skåne. (Halland, Småland, Blekinge kursavgift 800 kr+ 100 till ditt distrikt).  Inloggning till SISU-webbportal tillkommer, se länk. Denna ska vara gjord före kursstart och det registreras- syns när du genomfört den.

Endast kurs, för att lära mer (utan att ta kort) 300kr. FAKTURA KOMMER ATT SKICKAS OCH NÄR DEN ÄR BETALD FÅR DU INLOGGNING TILL  KURSEN (Teamslänk till kursen hos mej, SISUs webbportal betalas på eras hemsida). Vi kommer att arbeta via  plattformen Teams som inte kräver några förberedelser mer än att ladda ner en App om du använder telefon. På dator behöver man bara klicka på en länk, på mobil behöver du en app. Om du använder Teams på ditt arbete bör ni dock inte använda er jobbdator, då krånglar det.

 

Teoretiska slutprovet -för dej i närområdet Nordvästra Skåne sker hemma hos mej i små grupper, covid 19 anpassat. Bor du utanför Nordvästra Skåne blir det digitalt.

 

 

 

DIGITAL KURS GÄLLER ENDAST UNDER COVID19. SÅ SNART RESTRIKTIONER SLÄPPS GÄLLER FYSISKA KURSER ENLIGT NEDAN: Jag anordnar Gröntkort-utbildningar kontinuerligt, ca 4-5 per år  oftast på  MunkaLjungby Ridcenter men även på klubbar runt Ängelholm/ Helsingborg.  Vi är ofta på tex Hittarps RK . Utbildningarna hålls efter intresse – datum, arrangerande klubb/ plats  kommer upp på hemsidan, eller lägg till mej på Facebook (Anna-Maria Andersson eller munkaljungbyridcenter.se). Du anmäler dig direkt till mig antingen via  formuläret här intill eller på sms/telefon 070-55 26 300(ange din mejl). Är ni många från  samma klubb, kan vi tillsammans boka in  datum – ev. även hos Er. Det blir dock ofta en del avhopp i sista stund, därför måste ni i så fall vara ganska många- samt någon från er som har tid att samla ihop deltagare, fixa lokal, tar in bindande anm.avg  mm).

Bra att veta

Du behöver inte ha med dig häst till kursen. Det år man är 12 men fyller 13 får man tidigast ta eget kort- för yngre ryttare/kuskar är det förälder som tar kortet. Barnen tar sedan eget kort när de är tillräckligt gamla. Även om du har barn som är gamla nog att ta eget kort – är det bra att som förälder gå kursen. Du är ju som förälder till ej myndigt barn ansvarig för att ni följer regler för tex smittskydd, medicinering, doping osv. Här är lätt att göra missar – dopingprov tas även på lokal nivå. Tex kan många muggsalvor, koffein, kakao, no bitecream ge utslag på dopingprov.

Kostnad: Se kursinbjudan

Medtag anteckningsmaterial.  Det ingår både praktiska prov och ett skriftligt prov. Om man  har läs/skrivsvårigheter kan detta givetvis göras muntligt (ta gärna med specialdator ed på kursen om det underlättar). Efter godkänt prov samt inlämnat praktikintyg registreras ditt godkännande i TDB (Tävlings Data Basen). Då kan du lösa licens och börja tävla! Du får inte något fysiskt kort numera. Du måste vara medlem i klubb för att kunna få dina provresultat registrerade, samt ha gjort SISUs webbdel.
Du kan påbörja kursen utan medlemskap- men inte bli registrerad som godkänd. Dvs välj klubb och lös medlemskap så snart som möjligt. Vissa klubbar ger rabatt om det är i slutet av ett kalenderår, kolla upp med klubben.

Titta på före kurstart:

  • Registrera ett TDB-konto på www.ridsport.se (gratis). Glömmer du detta kan du ej genomföra licensansökan. Om du redan finns under MINA RYTTARE hos din förälder- SKAFFA DÅ INTE ETT EGET KONTO, personnr och mejladress kan bara föras in i databasen en gång- vid problem kontakta supporen på kontorstid.  Googla TDB+Ridsport.
  • Gör INSTUDERINGSFRÅGOR GRÖNT KORT på denna hemsidan.
  • Var gärna funktionär på en tävling, då lär du dej mycket.
  • Ordna påskrift för PRAKTISKA FÖRKUNSKAPER (ska intygas av godkänd ridlärare 1-3 alt godkänd tränare lägst C). Kan även göras hos mej, skolponnyer finns tom 65 kg. Jag mejlar intyg med infomejlet.
    Om du tar kort som ej ridande målsman avser ridkunskaperna på intyget  ditt barns ridkunskaper.
  • Besök www.ridsport.se och klicka TÄVLINGSREGLEMENTE (välj din gren+ GEMENSAMMA BESTÄMMELSER

www.munkaljungbyridcenter.se

 

 

Leave a reply