Plats: DIGITALT  live med Teams månd och torsdagskvällar  kl 18.00 ÖPPEN FÖR ALLA -dock behöver vi kolla av om det är ok med ditt distrikt- om du tillhör annat distrikt än Skåne. (Fått ok av Småland, Halland,  Blekinge, Mittsvenska).

Begränsat antal platser-därför är anmälan är bindande om du fått en plats och tackat ja. Läs därför infon nedan först.  Du behöver gå med i en klubb om du inte redan är det. Klubben måste vara ansluten till Svenska Risportförbundet. Du behöver ha tid för digitala kvällsträffar  kl 18.00  30/11,  3/12,  10/12,  14/12 samt i god tid  kontakta en  egen godkänd tränare/ridlärare som kan godkänna dej för ridintyg+ praktik (visa häst vid hand mm). Du behöver även ha tid för hemläxa, insändningsuppgift under perioden. (Håller öppet för att ngt datum kan flyttas vid sjukdom ed). Allt ovan måste du alltså hinna med innan kursens sista dag. Du måste alltså kunna avsätta tid även för praktik på hemmaplan med din tränare samt ett uppridningstillfälle om du inte redan tränar regelbundet för godkänd instruktör och denne kan intyga att du redan uppfyllt kraven. Jag skickar ut intygen när du anmält (senast inom tre dagar).

Utöver detta ska du ha tid även för prov efter sista gången, info kommer.

 

Vid frågor smsa ditt tele vid frågor så ringer jag upp 070-5526300  Anmäl dej med namn+ mejladress+tele+ fakturaadress (fysisk adress) + distrikt/klubb +personnr  samt antal deltagare och deltagares namn. Om du anmäler din ungdom- klargör vem som går kurs (och vem som ev bara mejlar/anmäler sitt barn utan att själv anmäla sej till  kurs) Anmäl på ahovslageri.se@gmail.com eller sms alt fb. Får du inget svar efter anmälan- hör av dej.

Vi kör datumen ovan kl 18.00  men håller öppet för att något ev skjuts framåt om ngt oförutsett händer (då jag är beroende av teknisk expertis). Även genomgång inför PRAKTIKA PROV (tex häst vid hand, lastning med fokus på säkerhet osv)  via länk. (Du erbjuds sen kontakta mej och delta fysiskt också om så önskas på kurs i framtiden när coronarestriktioner släppt- frivilligt- den som vill kontaktar mej)  Du  deltar på denna kursen  via länk+ sedan ta intyg på tex häst vid hand, lastning, visitation via din tränare/ridlärare som sen mejlar mej lite kort med ett godkännande. Vill du boka träning hemma hos mej för ridintyg (skolponnyer finns tom 65 kg) kan praktiska övningar göras samtidigt. Jag finns i Ängelholm, och har ridmöjligheter så länge det inte fryser ute, då vi har hopp/ terrängbana, utebana men inte ridhus.

Infomejl/ kursinfo kommer  några dagar före start. Teamslänk kommer kvällen före lektion.

Kursavgift 900 kr vilket inkluderar kurs, provtagning och numera även avgiften för registrering. Endast kurs, för att lära mer (utan att ta kort) 300kr. FAKTURA KOMMER ATT SKICKAS OCH NÄR DEN ÄR BETALD FÅR DU INLOGGNING TILL  KURSEN. Vi kommer att arbeta via  plattformen Teams som inte kräver några förberedelser mer än att ladda ner en App om du använder telefon. På dator behöver man bara klicka på en länk, på mobil behöver du en app. För vissa distrikt blir kursavgiften 800kr och sen en inbetalning  till ditt distrikt 100 kr, bla Blektinge, Sthlm. Se även info om häftet längst ner.

Teoretiska slutprovet -för dej i närområdet Nordvästra Skåne sker hemma hos mej i små grupper, covid 19 anpassat. Bor du utanför Nordvästra Skåne blir det digitalt.

 

 

 

DIGITAL KURS GÄLLER ENDAST UNDER COVID19. SÅ SNART RESTRIKTIONER SLÄPPS GÄLLER FYSISKA KURSER ENLIGT NEDAN: Jag anordnar Gröntkort-utbildningar kontinuerligt, ca 4-5 per år  på klubbar runt Ängelholm/ Helsingborg.  Vi är ofta på tex Hittarps RK, och även Åstorpsortens RF och Ängelholms RF. Utbildningarna hålls efter intresse – datum, arrangerande klubb/ plats  kommer upp på hemsidan, eller lägg till mej på Facebook (Anna-Maria Andersson eller munkaljungbyridcenter.se). Du anmäler dig direkt till mig antingen via  formuläret här intill eller på sms/telefon 070-55 26 300(ange din mejl). Är ni många från  samma klubb, kan vi tillsammans boka in  datum – ev. även hos Er. Det blir dock ofta en del avhopp i sista stund, därför måste ni i så fall vara ganska många- samt någon från er som har tid att samla ihop deltagare, fixa lokal, tar in bindande anm.avg  mm).

Bra att veta

Du behöver inte ha med dig häst till kursen. Det år man är 12 men fyller 13 får man tidigast ta eget kort- för yngre ryttare/kuskar är det förälder som tar kortet. Barnen tar sedan eget kort när de är tillräckligt gamla. Även om du har barn som är gamla nog att ta eget kort – är det bra att som förälder gå kursen. Du är ju som förälder till ej myndigt barn ansvarig för att ni följer regler för tex smittskydd, medicinering, doping osv. Här är lätt att göra missar – dopingprov tas även på lokal nivå. Tex kan många muggsalvor, koffein, kakao, no bitecream ge utslag på dopingprov.

Kostnad: Se kursinbjudan

Medtag anteckningsmaterial.  Det ingår både praktiska prov och ett skriftligt prov. Om man  har läs/skrivsvårigheter kan detta givetvis göras muntligt (ta gärna med specialdator ed på kursen om det underlättar). Efter godkänt prov samt inlämnat ridintyg registreras ditt godkännande i TDB (Tävlings Data Basen). Då kan du lösa licens och börja tävla! Du får inte något fysiskt kort numera. Du måste vara medlem i klubb för att kunna få dina provresultat registrerade.
Du kan påbörja kursen utan medlemskap- men inte bli registrerad som godkänd. Dvs välj klubb och lös medlemskap så snart som möjligt. Vissa klubbar ger rabatt om det är i slutet av ett kalenderår, kolla upp med klubben.

Titta på före kurstart:

  • Registrera ett TDB-konto på www.ridsport.se (gratis). Glömmer du detta kan du ej genomföra licensansökan. Om du redan finns under MINA RYTTARE hos din förälder- SKAFFA DÅ INTE ETT EGET KONTO, personnr och mejladress kan bara föras in i databasen en gång- vid problem kontakta supporen på kontorstid.  Googla TDB+Ridsport.
  • Gör INSTUDERINGSFRÅGOR GRÖNT KORT på denna hemsidan.
  • Var gärna funktionär på en tävling, då lär du dej mycket.
  • Ordna påskrift för INTYGAN RIDKUNSKAP (ska intygas av godkänd ridlärare 1-3 alt godkänd tränare lägst C). Kan även göras hos mej, skolponnyer finns tom 65 kg. Jag mejlar intyg med infomejlet.
    Om du tar kort som ej ridande målsman avser ridkunskaperna på intyget  ditt barns ridkunskaper.
  • Besök www.ridsport.se och klicka TÄVLINGSREGLEMENTE (välj din gren+ GEMENSAMMA BESTÄMMELSER).
  • Häftet Grönt kort beställs under covid 19 hem av dej själv av praktiska skäl. Kurspriset ligger lite lägre än än vad flertalet andra tar så det finns utrymme för häftet. Googla SISU+ GRÖNT KORT RIDSPORT. Skulle du inte hinna få hem häftet med posten före gång 1, kurstart går det bra att påbörja kursen ändå men beställ  så snart du kan.

www.munkaljungbyridcenter.se

 

Leave a reply