Plats: DIGITALT  live med Zoom kl 18.00 måndagskvällar ÖPPEN FÖR ALLA -dock behöver vi kolla av om det är ok med ditt distrikt- om du tillhör annat distrikt än Skåne. (Fått ok av Småland 0 Västmanland, Halland, Stockholm, Blekinge).

Är du inte med i klubb, kan du välja klubb under kursens gång- så snart som möjligt. Klubben måste vara ansluten till Svenska Risportförbundet.

Vid frågor smsa ditt tele vid frågor så ringer jag upp 070-5526300  Anmäl dej med namn, mejladress+tele+ fakturaadress (fysisk adress) + distrikt/klubb   samt antal deltagare. Anmäl på ahovslageri.se@gmail.com eller sms alt fb. Får du inget svar efter anmälan- hör av dej.

Vi kör måndagskvällar kl 18.00,tom 19/10  men håller öppet för att någon måndag ev skjuts framåt om ngt oförutsett händer (då jag är beroende av teknisk expertis). Även PRAKTIK  via länk. (Du erbjuds sen kontakta mej och delta fysiskt också om så önskas på kurs i framtiden när coronarestriktioner släppt- frivilligt- den som vill kontaktar mej)  Du  deltar på denna kursen  via länk+ sedan ta intyg på tex häst vid hand, lastning, visitation via din tränare/ridlärare som sen mejlar mej lite kort med ett godkänt. Vill du boka träning hemma hos mej för ridintyg (skolponnyer finns tom 65 kg) kan praktiska övningar göras samtidigt.

Infomejl/ kursinfo kommer  några dagar före start. Zoomlänk kommer kvällen före lektion.

Kursavgift 900 kr vilket inkluderar kurs, provtagning och numera även avgiften för registrering. Endast kurs, för att lära mer (utan att ta kort) 300kr. FAKTURA KOMMER ATT SKICKAS OCH NÄR DEN ÄR BETALD FÅR DU INLOGGNING TILL  KURSEN. Vi kommer att arbeta via  plattformen ZOOM. För vissa distrikt blir kursavgiften 800kr och sen swish till ditt distrikt 100 kr, bla Blektinge, Sthlm.

Teoretiska slutprovet -för dej i närområdet Nordvästra Skåne sker hemma hos mej i små grupper då vi har flera publikhus och liknande under tak men utomhus- där vi kan hålla avstånd och coronarestriktioner. Bor du utanför Nordvästra Skåne blir det digitalt.

 

 

 

DIGITAL KURS GÄLLER ENDAST UNDER COVID19. SÅ SNART RESTRIKTIONER SLÄPPS GÄLLER FYSISKA KURSER ENLIGT NEDAN: Jag anordnar Gröntkort-utbildningar kontinuerligt, ca 4-5 per år  på klubbar runt Ängelholm/ Helsingborg.  Vi är ofta på tex Hittarps RK, och även Åstorpsortens RF och Ängelholms RF. Utbildningarna hålls efter intresse – datum, arrangerande klubb/ plats  kommer upp på hemsidan, eller lägg till mej på Facebook (Anna-Maria Andersson eller munkaljungbyridcenter.se). Du anmäler dig direkt till mig antingen via  formuläret här intill eller på sms/telefon 070-55 26 300(ange din mejl). Är ni många från  samma klubb, kan vi tillsammans boka in  datum – ev. även hos Er. Det blir dock ofta en del avhopp i sista stund, därför måste ni i så fall vara ganska många- samt någon från er som har tid att samla ihop deltagare, fixa lokal, tar in bindande anm.avg  mm).

Bra att veta

Du behöver inte ha med dig hästen till kursen. Det år man är 12 men fyller 13 får man tidigast ta eget kort- för yngre ryttare/kuskar är det förälder som tar kortet. Barnen tar sedan eget kort när de är tillräckligt gamla. Även om du har barn som är gamla nog att ta eget kort – är det bra att som förälder gå kursen. Du är ju som förälder till ej myndigt barn ansvarig för att ni följer regler för tex smittskydd, medicinering, doping osv. Här är lätt att göra missar – dopingprov tas även på lokal nivå. Tex kan många muggsalvor, koffein, kakao, no bitecream ge utslag på dopingprov.

Kostnad: Se kursinbjudan

På angivet kursdatum börjar vi – och kör sedan företrädesvis samma veckodag/tid, om inte annat anges.  Medtag anteckningsmaterial. Det ingår både praktiska prov och ett skriftligt prov. Om man  har läs/skrivsvårigheter kan detta givetvis göras muntligt (ta gärna med specialdator ed på kursen om det underlättar). Efter godkänt prov samt inlämnat ridintyg registreras ditt godkännande i TDB (Tävlings Data Basen). Då kan du lösa licens och börja tävla! Du får inte något fysiskt kort numera. Du måste vara medlem i klubb för att kunna få dina provresultat registrerade.
Du kan påbörja kursen utan medlemskap- men inte bli registrerad som godkänd. Dvs välj klubb och lös medlemskap så snart som möjligt.

Förbered dig om du vill med detta

  • Registrera ett TDB-konto på www.ridsport.se (gratis). Glömmer du detta kan du ej genomföra licensansökan. Om du redan finns under MINA RYTTARE hos din förälder- ange detta vid provskrivningen- förbundet måste då hitta dej via ditt personnr vid registreringen av godkänt kort. Googla TDB+Ridsport.
  • Gör INSTUDERINGSFRÅGOR GRÖNT KORT på denna hemsidan.
  • Var funktionär på en tävling.
  • Ordna påskrift för INTYGAN RIDKUNSKAP (ska intygas av ridlärare lägst level 2 alt godkänd tränare lägst C). Kan även göras hos mej, skolponnyer finns tom 65 kg.
    Om du tar kort som ej ridande målsman avser ridkunskaperna på intyget  ditt barns ridkunskaper.
  • Intyget hittar du på Gröntkort-fliken -testa bägge länkar om den ena ej funkar.
  • Besök www.ridsport.se och klicka TÄVLINGSREGLEMENTE (välj din gren) samt Hästkunskap.

11168578_10153105728582725_3380726456063242872_n-2

 

Leave a reply